Portret op Straat

Marloes Otten (43)

Geboren in Utrecht. Zoon van 14.

“Ik ben oorspronkelijk 20 jaar geleden voor het duiken in Zeeland terecht gekomen. Ik woon in Brouwershaven. We hadden ook een duikwinkel in Brouwershaven, Dolphins, maar die is inmiddels omgebouwd naar hetzelfde concept als Zee & Meer.”

Brouwershaven

Het mooiste plekje in Brouwershaven vind ik eigenlijk de plek waar het havenmeesterskantoor zit. Even daarnaast kijk je helemaal uit over de haven van Brouw. Aan de andere kant de wijdsheid van het Grevelingenmeer. Dat is voor mij écht wel wat Zeeland is. Mooie stadjes of dorpjes en dan die ruimte!

Happy Stones Schouwen-Duiveland

Ik ben de Facebookpagina Happy Stones Schouwen-Duiveland gestart. Eigenlijk omdat ik het gewoon een ontzettend leuk idee vond. Het is zo simpel en je kunt er  iemand een glimlach mee geven. Dat kan iemand zijn die je niet kent, een willekeurige vreemde. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, het is een eenvoudig concept, maar je maakt er iemand even ietsjes blijer mee. Dat is op zich natuurlijk al mooi, maar zeker nu.

In het begin hadden we voor kinderen de berenjacht, dat is natuurlijk hartstikke grappig. Bij ons in Brouwershaven liepen de kinderen eindeloos rond. Helemaal gezellig! Maar op een gegeven moment hebben ze al die beren wel gevonden. Toen kwam ik zelf toevallig ook dat Happy Stones tegen, ik was gelijk enthousiast over het idee! Niet alleen voor de kinderen, want ook heel veel volwassenen zijn ermee bezig. Leuk om samen te doen! Maak er maar een vrolijk gezichtje mee, of geef de steen een paar mooie kleuren, alles is goed. Kinderen zijn weer creatief bezig, ze zijn buiten om de stenen weg te leggen en ook de volwassenen zijn blij. Dus op die manier maak je iedereen weer een beetje blijer.

Zierikzee

De gezelligheid van Zierikzee. Voor het eiland is het een stad. Als je dat aan iemand uit de Randstad verteld lacht die je heel hard uit. Het knusse van de stad, de oude gebouwen, en iedereen is eigenlijk altijd aardig en vrolijk. De combinatie van toeristen en mensen van hier heeft, en geeft, een hele positieve sfeer. Daar houd ik van. En Zierikzee ligt aan de Oosterschelde, dat water en het licht, maken deze stad heel bijzonder!