Personal Touch Travel | Monique Wijgerse | Zierikzee

Roots

‘Ben in Nieuwerkerk geboren. Mijn ouders zijn eind jaren ’70 vanuit Rotterdam naar Schouwen-Duiveland verhuisd. Vanaf mijn 8e jaar woon ik in het prachtige stadje Zierikzee.’

‘Ik ben nét 42 jaar geworden, woon samen met Johan (Slagerij Ornée Bolier). We hebben drie prachtige kinderen Femke (15 jaar), Niels en Stefan (12 jaar). Ook niet te vergeten: onze Berner Senner Max en onze twee katten Tom en Jerry. Misschien kennen mensen mij daar wel van, want de katten lopen ook altijd mee bij het uitlaten…😉

Middelbare school

‘Op mijn 13e had ik een bijbaantje in de slagerij. Ik werkte op de koopavonden en in de vakanties. Het slagersvak was me dus later ook niet vreemd 😉’

‘Na de middelbare school ben ik eigenlijk direct al gaan werken. Ik leerde Johan kennen op de leeftijd van 16 jaar. Best jong om verkering te krijgen ja, maar het is gelukkig ook niet meer uitgegaan 😂 Sinds december 2019 zijn we 25 jaar samen!

‘Nee, ik spreek geen Zeeuws, ik kan het écht niet! Toen ik voor het eerst bij de ouders van Johan aan tafel zat, géén idee waar het over ging! Dan woon je hier al zo lang, ben je hier opgegroeid, versta je er nog niets van.’

Slagerij Ornée Bolier

‘Op een gegeven moment zat hier Super de Boer, waar nu de Aldi zit. Ben ik daar gaan werken op de versafdeling. Dat was niet mijn ding. Vervolgens ben ik op kantoor terecht gekomen bij Administratiekantoor De Baak in Nieuwerkerk.’

‘In 2001 kwamen de oom en tante van Johan vragen of wij interesse hadden om de zaak over te nemen. Met de intrede van de Euro in 2002 hebben wij de zaak overgenomen. De eerste paar jaren hebben we heel veel met z’n tweetjes gewerkt. Als we vrij waren gingen we op reis.’

‘In 2005 is onze dochter Femke geboren, in 2007 onze jongens (een tweeling). Keizersnee ondergaan, maar vier weken later alweer vol aan de bak in de slagerij. We zaten toen nog in de Sint Domusstraat, heen en weer naar boven rennen. Veel mensen verklaarden me voor gek, maar ik dacht dat wel te kunnen. In juni 2008 zijn we verhuisd naar De Mol waar onze slagerij nu gevestigd is. We gingen op vakantie en toen kwam voor mij de genadeklap. Ik kon niet stoppen met huilen, het was allemaal veel te veel geweest…Dat kwam er dan ook echt wel uit.’

‘Het was steeds rennen van hot naar her. Johan de kinderen halen, ik naar huis om te koken. Kinderen kwamen oververhit thuis en waren moe. Op een gegeven moment keken we elkaar aan en zeiden: ‘Hier voor zijn we toch niet aan kinderen begonnen?’ Dat gaf de doorslag om iemand erbij aan te nemen. We hebben er toen bewust voor gekozen om het op deze manier te gaan doen, en ik heb heel bewust een stapje terug gedaan. Nu houdt het werk in de winkel lichamelijk helaas op voor mij.’

Personal Touch Travel

‘In mijn achterhoofd liep ik altijd al met het idee van ‘als straks de boel op de rit is, wil ik wel eens wat anders‘. Maar wat? Met drie kinderen een volledige opleiding doen? Wil je weer voor een werkgever gaan werken? Eigenlijk niet, je bent 20 jaar zelfstandig geweest, die vrijheid waarvan je hebt geproefd.’

‘Johan heeft mij toen écht aangespoord, als je wat anders wilt gaan doen moet je het NU gaan doen. Maar ja, dan kwam het er toch niet van. Hij zei, zoek nu is uit wat je écht wilt. Ik twijfelde heel erg tussen de Zorg en Reizen.’

‘Reizen vinden we samen al ontzettend leuk, kon me wekenlang verdiepen in landen, dat vond ik helemaal fantastisch! Ik ben gaan zoeken en kwam bij Personal Touch Travel terecht, een franchise organisatie met meer dan 120 persoonlijk reisadviseurs. Op een gegeven moment zijn we naar een informatieavond geweest. Ik was helemaal enthousiast, maar zag nog voldoende leeuwen en beren op de weg. Johan heeft me het laatste zetje gegeven. Ik ben zó blij dat ik heb doorgezet.’

‘Inmiddels heb ik de opleiding aan de Personal Travel Academy afgerond met twee examens. Ik heb hier enorm veel geleerd, van landenkennis tot marketing! Maar vooral heb ik geleerd het onderscheid te maken door de service die ik kan bieden: van het dichttrekken van de voordeur tot het weer thuiskomen. Voor corona uitbrak had ik al gezegd dat ik mezelf 2 of 3 jaar de tijd zou geven om op te starten. Je moet geen gouden bergen verwachten. Maar ik wil plezier hebben en blij worden van wat ik doe. Nu hou ik er rekening mee dat het nog wel eens een jaar langer kan gaan duren voordat ik volledig up and running ben. Je moet wel reëel blijven. Je hebt hier sterke aanbieders van reizen in de buurt. Ik wil ook niet gaan concurreren. Dat doen we met de slagerij ook niet, je versterkt elkaar zeggen wij. Ga ook niet in iemands vaarwater zitten, ik wil zelf mijn netwerk uitbreiden. Dit doe ik nu vooral door op social media actief te zijn.’

‘Johan had qua medewerkers al geanticipeerd dat ik zou stoppen. Bij vakanties en ziekte ben ik nog inzetbaar natuurlijk. De administratie, en alle andere dingen achter de schermen van de winkel, blijf ik sowieso doen.’

‘Na mijn examens ben ik heel veel extra trainingen bij Personal Touch Travel gaan doen, en heb aan veel webinars deelgenomen bij  touroperators. Ook hebben we bij Personal Touch Travel de beschikking over een portaal met lesstoffen waar je weken, maanden zoet mee kan zijn. Door de tijd waarin wij nu zitten zal ik wel om mij heen gaan kijken om de “corona” periode te gaan overbruggen, ik vrees nl. dat het allemaal nog wel even zal gaan duren.’

Reizen

‘Mijn favoriete bestemmingen? Nou er moeten er nog genoeg komen wil ik maar zeggen 😂 We zijn met de kinderen naar Amerika geweest, een gedeelte van Florida bezocht, dat vond ik geweldig! Maar Europa is ook favoriet. Ik heb inmiddels wel al iets geboekt voor februari ’21, naar Fins Lapland. Een andere grote wens van ons is met de kinderen naar Zuid-Afrika en Namibië. Het lijkt ons fantastisch om ze dat mee te geven.  Ze hebben er ook de leeftijd voor, ze nemen die herinneringen nu mee.’

‘Stedentrips daar kan ik ook heel erg blij van worden. Een favoriet is Porto! Hebben we ook met de kinderen gedaan. Daar willen we zeker naar terug, de kinderen waren ook zó enthousiast, hadden we niet verwacht eerlijk gezegd. Volgende keer combineren met Lissabon bijvoorbeeld. Lekker met de trein vanaf Porto. In Porto hoosde het 1 dag! Ik hoor me nog zeggen ‘we pakken die hop on/hop off bus, maar het regende net zo hard in die bus als daarbuiten 😂 Maar dan zelfs in die z..kregen verliefd worden op de charme van die stad. En Wenen, het liefst rond de Kerstmis, maar dat is geen haalbare kaart met de winkel. Wenen blijft op de bucketlist om een keer in de maand december te doen.’

‘Afgelopen jaar waren we met vrienden op vakantie in Spanje, een mooie  camping aan de Costa Brava. Wat hadden die kinderen het naar hun zin! Besloten de caravan daar te laten staan, om dit jaar naar dezelfde camping terug te gaan. Doen we normaal bijna nooit, twee keer naar dezelfde bestemming. Hadden we nu toch een beetje spijt dat die caravan daar nog stond, anders hadden we hem hier ergens neer kunnen zetten. Het is niet anders.’

Zierikzee

‘Mijn favoriete plekje van Zierikzee? Ligt achter ons huis: Plan Tureluur en dan het gebied Rengerskerke. Iedere ochtend en avond ga ik erheen met de hond, en de katten, en kijk dan richting de Oosterschelde…Immens genieten!  Met de slagerij kunnen we natuurlijk geen enkel risico nemen qua #COVID19, hebben dus tijdens de zomervakantie volop van onze woonomgeving genoten. Lekker de fiets pakken, rondje Levensstrijd, waterschoentjes mee, trappetje af en plons de Oosterschelde in.’

‘Ben me er echt altijd van bewust hoe goed we het hebben, dat we gezond zijn, een mooi en leuk leven hebben en hoe schitterend we wonen. De lucht die je inademt van de zee…ik word er blij van.’

Monique Wijgerse is te volgen op:

Facebook 👉 https://bit.ly/3lBD755

LinkedIn 👉  https://bit.ly/2EL6st9

Instagram 👉 https://bit.ly/3bgdTnT