Niels Verkaart | Verkaart administraties & advies

Heldere communicatie zorgt voor goede mond tot mond reclame

“Ruim 5 jaar geleden begonnen in m’n eentje. Ik wilde alleen blijven werken, nu 3 medewerkers waaronder mijn neef Theo. Heldere communicatie met bestaande klanten zorgt voor goede mond tot mond reclame. Naamsbekendheid groeit naarmate het klantenpakket zich uitbreidt. Inmiddels zijn we een begrip op Schouwen-Duiveland, we groeien rustig door, forceren niets.”

“De regering heeft een soort Deltaplan voor ondernemers opgezet. We hebben een e-mail verzonden aan onze klanten, dat we aan de extra werkzaamheden die voortvloeien uit #COVID19 niets willen verdienen.”

Zo kunnen we ons steentje bijdragen, het is al zwaar genoeg voor de meeste ondernemers

“We hebben het druk, zeker de eerste 4 maanden van het jaar. Nu komen daar de zogeheten ‘viruswerkzaamheden’ nog eens bovenop, waarbij we kijken voor welke regelingen de ondernemers eventueel in aanmerking komen. Probeer dan zelf de aanvraag te doen voor de tegemoetkoming, compensatieregeling, werktijdverkorting of bijstand. Lukt dat niet, schakel ons dan direct in. Dat legt extra druk bij ons op de ketel, maar we doen het graag.”

Het is een bizarre en uitdagende tijd

Gezond blijven staat uiteraard helemaal bovenaan. Dat is het allerbelangrijkste. Creativiteit en initiatieven bloeien op, met name in de horeca. In deze tijd zullen we elkaar dienen te helpen. Nog meer dan ooit draait het om samen. Zowel privé als zakelijk. Verder is het afwachten op het tijdperk na corona.”

Zierikzee?

“Ik woon hier mijn hele leven al, ook mijn ouders en grootouders komen uit Zierikzee. Mijn favoriete plek is het Havenhoofd. Hier ’s morgens naar toe wandelen met de hond. Heen met het weidse uitzicht over de Oosterschelde. Terugwandelend, de prachtige skyline van Zierikzee in zicht.”

📸 Dick van der Veer Fotografie