Portugees restaurant Casa do Carlos | Melkmarkt 13, Zierikzee

Geen enkel risico genomen

“We voelden het al aankomen die zondagmiddag, sluiting van de horeca. Onwerkelijke situatie, we hadden voor 20 personen aan reserveringen opstaan die avond. Verse voorraad ingekocht, voorbereidingen getroffen. Geen enkel risico genomen en alle gasten afgebeld.”

“De zaak op slot gedaan en plaats genomen aan onze eigen bar in Casa do Carlos, deze maatregel kwam ongelooflijk hard binnen. Januari en februari waren zulke goede maanden geweest, én een prachtige recensie in de PZC gekregen. We waren ‘booming’.”

“Ik woon al vanaf mijn 11e jaar in Zierikzee. Zoon van een Portugese vader en Nederlandse moeder. Tijdens de Anjerrevolutie in 1974 is ons gezin vanuit Portugal naar Nederland gevlucht. Mijn vader wilde ergens rustig wonen, maar wel tussen twee grote steden in. Dat waren Antwerpen en Rotterdam. Water, strand, verse vis en het weidse uitzicht, het maakte dat wij ons sinds 1975 hier thuis voelen. Mijn favoriete plek is de haven van Zierikzee.”

Bezorgservice? Zijn we vrij snel mee gestopt

Zit toch weer anders in elkaar, je moet er weer dingen voor aanschaffen. Daarbij eet men niet iedere week Portugees en elektriciteit is ook niet gratis. Nu hopen dat de getroffen steunmaatregelen snel uitkeren, zodat een ieder met frisse moed weer kan starten.”

“We maken van de nood een deugd en plegen onderhoudswerk. Normaal probeer ik ieder jaar naar Portugal te gaan, daar liggen toch mijn roots. Koop ik altijd handgemaakte aardewerken schaaltjes die je hier aan de wand ziet hangen.”

“Stokvis, dat is wat ik zou willen serveren als we weer open gaan. Net als kip piri-piri en cataplanes. Op de achtergrond hoor je mijn playlist spelen met allemaal Portugees georiënteerde muziek.”

Dat straks een ieder de kans krijgt de boel weer op te pakken

“Ik hoop uit de grond van mijn hart dat iedereen weer zijn ding kan gaan doen. Dat een ieder de kans krijgt de boel weer op te pakken. Het zou vreselijk zijn, ongeacht in welke branche je werkzaam bent, dat je toekomst door dit virus verziekt wordt.”

“Espero que após esse desastre, todo empreendedor, toda familia possa começar de novo.”

“Oftewel, ik hoop na deze ramp dat elke ondernemer en elk huishouden weer een frisse start kan maken.”

📸 Dick van der Veer Fotografie