Portret op Straat | Beads by Wendy | Zierikzee

Wendy de Bruine (42), geregistreerd partnerschap met Arjan, één dochter Jill (4)

‘Geboren en getogen op Schouwen-Duiveland. Oorspronkelijk uit Nieuwerkerk, waar mijn ouders nog altijd wonen. Vanaf mijn 21e in Zierikzee gewoond. Toen ik Arjan leerde kennen ben ik, voor een periode van 3 jaar, bij hem in Goes gaan wonen. Maar ik bleef Zierikzee en Schouwen-Duiveland heel erg missen dus… uiteindelijk toch weer terug naar Zierikzee!’

Werk

‘Qua werk heb ik zo’n jaar of 10 met veel plezier in de makelaardij gewerkt. De crisis van 2008 strooide echter roet in het eten, veel makelaars konden het hoofd niet meer boven water houden. Ook ik moest wat anders zoeken, en heb vervolgens als directiesecretaresse/management assistente gewerkt bij Center Parcs Port Zélande en Veiligheidsregio Zeeland. Ook hier had ik het prima naar mijn zin.’

‘Per 1 oktober a.s. start ik met een nieuwe uitdaging als juridisch medewerker grondzaken bij de Gemeente Schouwen-Duiveland, zin in!’

Hobby

‘Naast mijn baan heb ik, sinds april 2019, ook een sieradenwebshop genaamd Beads by Wendy. Had altijd al grote interesse in mooie sieraden én sieraden maken. Ging het steeds leuker vinden, begon spulletjes in te kopen en leuke dingen te maken. Op een gegeven moment heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, omdat je dan ook bij de groothandel in kunt kopen. Bij deze inschrijving ontving ik een voucher waarmee ik voor de duur van één jaar een gratis website kon aanmaken. Toen bedacht ik me, waarom geen poging wagen het iets groter aan te pakken? Inmiddels loopt het al heel aardig, en heb ik al veel leuke bestellingen mogen maken!’

‘Onlangs heb ik voor de laatste schooldag voor de juffen van Jill nog mooie (slagletter) armbanden gemaakt, zó leuk om te doen!’

Zierikzee

‘Zierikzee? Vind zelf dat ik op één van de mooiste plekjes van Zierikzee woon (Waterwijk/Poortkade)! Vanuit huis loop je zo de dijk op naar het Havenkanaal, en hup door naar het Havenhoofd. Dat is toch wel een héél mooi plekje! Maar ook de binnenstad blijft heel mooi en sfeervol. Het mooiste aan Schouwen-Duiveland is voor mij toch wel gewoon het gevoel. Naast dat ik 3 jaar in Goes heb gewoond, heb ik voor mijn 20e ook twee jaar in Breda gewoond, ik miste dit eiland zo ontzettend! Als we dan naar huis gingen, eenmaal bij Bruinisse de brug over, dan was ik voor mijn gevoel echt weer thuis. Ik hoor gewoon hier!

‘Voor Jill zitten we hier prima. Zij vindt het nog heerlijk om voor op straat te spelen, en er zijn voldoende speeltuinen in de buurt waar ze zich kan vermaken. Voor haar is er (vooral in de zomer) dus voldoende te doen! We hebben niet het idee dat we hier iets voor kinderen missen, misschien zo’n indoor trampoline-/speelhal. Dat zou wel leuk zijn!’

‘Pretty jewelry is like ice cream. There’s always room for more!’

Webshop: www.beadsbywendy.nl

Beads by Wendy is ook te volgen op Instagram en Facebook.