Nails at Sea | Femke Jeroense, Kreeftstraat 56 | Zierikzee

Zeeuwse?

‘Jazeker! Geboren in Krabbendijke (gemeente Reimerswaal) op Zuid-Beveland. De kant van Bergen op Zoom uit, maar nog wel Zeeland hoor! 😉 Op mijn vijfde zijn we verhuisd naar Heinkenszand, voor het middelbaar onderwijs stapte ik dagelijks op de fiets naar Goes. Totdat ik ging samenwonen, ben ik in Heinkenszand blijven wonen.’

Groot hart voor dieren

‘Na de middelbare school heb ik de Dierenopleiding gevolgd. Ik wilde zó graag in een dierenasiel, of op de dierenambulance, werken. Om er vervolgens aan het einde van mijn opleiding achter te komen dat dit puur vrijwilligerswerk is. Dat is heel mooi werk natuurlijk én hard nodig, maar daar kon ik natuurlijk niets mee. Je wilt je leven op gaan bouwen, dan moet er simpelweg geld op de plank komen.’

‘Ik heb nog wel als dierenartsassistente gewerkt, en ook in een dierenzaak. Kreeg ondertussen kinderen, en was dus niet meer zo flexibel qua werktijden. Avond- of weekenddiensten kon ik niet meer draaien, dus ja, aan dat werk kwam een einde. Ben toen in de schoonmaakbranche aan de slag gegaan, dat kon ik goed combineren met de kleintjes ook.’

Opleiding tot nagelstyliste

‘De kindjes werden groter, ik kwam een nieuwe liefde tegen ❤️ Voor Mathijs naar Zierikzee verhuisd. Ik kwam een oud-klasgenootje van de Dierenopleiding tegen, zij was inmiddels nagelstyliste in Zierikzee. Zelf was ik toen ook al in de weer met mijn eigen nagels hoor, vond dat altijd erg leuk om te doen. Tijdens een bakje koffie keek zij naar mijn nagels en vroeg wie deze verzorgd hadden? Ik dus 😊 Zij maakte toen de opmerking ‘weet je dat dat bij anderen veel makkelijker is om te doen…’. Dat kon ik me niet voorstellen, maar ik had wél het licht gezien!

‘Ik wilde nagelstyliste worden, dan kon ik afscheid nemen van het schoonmaakwerk en de thuiszorg waar ik inmiddels ook werkzaam in was. Voor mezelf beginnen was het nieuwe plan.’

‘Aan de opleiding begonnen, met acryl en gel aan de gang en hoe je met een tip (toentertijd) een verlenging moest maken. Later ga je pas met de kleurtjes en de nail art aan de gang. Inmiddels zijn er zoveel manieren en producten bijgekomen. Na een jaar had ik mijn diploma op zak, en inmiddels is dat alweer vijf jaar geleden.

Nails at Sea

‘Aan de keukentafel begonnen, vervolgens turnde ik een slaapkamer om naar nagelsalon. Trap op, trap af …niet echt wat ik vond dat het moest zijn, een eigen ruimte zou beter passen. Ik ben toen voor een tijdje bij schoonheidssalon Skinn Manager ingetrokken, maar dat was voor mij niet zo praktisch om te combineren.’

‘We woonden destijds pal bij de Nobelpoort, en groeiden daar een beetje uit ons jasje met in totaal vier kids. Over één ding waren we het gelijk eens, in het nieuwe huis moest wel een ruimte zijn waar ik mijn nagelsalon kon vestigen. Voilà, zie hier het resultaat!’ 😃

‘Ik werk met diverse merken. Het meeste in de salon is van het merk Urban Nails. Voor een periode van twee jaar was ik ook benoemd tot Star Salon van Urban Nails. Ik ben inmiddels aan het uitbreiden en uittesten met andere merken. De basis is nog steeds van Urban Nails, dat is kwalitatief goed, blijft prima zitten en werkt ook nog eens heel fijn!’

‘Er bellen soms moeders die hun dochters van 14 jaar mooie nagels cadeau willen doen. Dat doe ik niet, want de nagels van die meisjes zijn nog volop in de groei op die leeftijd. Ga je daar een verlenging aan zetten, weet zo’n meisje niet hoe ze met lange nagels om moet gaan. Dat voelt onhandig, je weet niet goed hoe je dingen op moet pakken. Het gevolg is vaak dat zo’n nagel er dan vanaf knalt of inscheurt, wat blijvende schade op kan leveren voor een nagel die in de groei is.’

Nageladvies | Spa Deluxe

‘Probleemnagels, denk aan nagelbijters, die help ik graag. Ik weet er alles vanaf, bijna ondenkbaar nu, maar ik beet vroeger ook op mijn nagels 😏 Ik verstevig dan zo’n nagel, zodat deze niet meer breekt of scheurt. Ook voor een mooie French Manicure of Babyboom nagels kun je bij mij prima terecht. Net als voor een Spa Deluxe (handscrub, handmasker, handmassage) dat alles afgesloten met een paraffine bad voor zijdezachte handen. Het is méér dan alleen een kleurtje zetten bij Nails at Sea.’

Nail Art

‘Kunstnagels, ja die doe ik. Sommige mensen spreken weleens over nepnagels, maar die zijn te koop bij de lokale drogist 😂 Hoelang ik met nail art bezig ben is zó afhankelijk van het item. Neem je bijvoorbeeld een cat-eye, daar maak je een streepje in wat je maakt met een magneet. Dat is één handeling en dat zit er dan in. Maar iets met de hand uittekenen dat kost tijd, en het moet er wel heel erg netjes uit zien. Ik ben wel heel eerlijk naar de mensen toe. Als ik het niets vind? Haal ik het er ook weer af. Soms lukt het niet, dat heb je allemaal weleens, dan zeg ik dat ook en bekijken we wat er wel mogelijk is.’

‘Het meest bijzondere wat ik er ooit op heb gezet? Tsja, weet je we zitten hier in een regio die niet van extreme nail art houdt. Surinaamse vrouwen bijvoorbeeld zijn nail art heel erg gewend. Hoe langer, hoe gekker en hoe meer steentjes erop, hoe beter. Dát doen wij nuchtere Zeeuwen niet, maar wij houden wel van kleur mét een glittertje 😊 Mooie verzorgde nagels met in de zomer een wat fellere, en in de winter een wat warmere tint.’

‘Gedurende de lockdown heb ik er de nodige certificaten bijgehaald. Ik wil me steeds blijven ontwikkelen met de nieuwste producten en methodes. Zo blijf je bij én op de hoogte van de nieuwste trends op nagelgebied. Mijn doelstelling is dat Nails at Sea een allround nagelsalon dient te zijn, waar niets te gek is.’

‘Daarnaast is het allemaal ook nog eens reuze gezellig, een ontspannende behandeling met een praatje, en er wordt af en toe wat afgelachen! Heerlijk gewoon! Naast nagelstyliste ben je soms ook een beetje een mediator, een adviseur, een relatietherapeut en ervaringsdeskundige. Mensen storten vaak hun hart uit, daar ga je uiteraard respectvol mee om. Als je ze dan een beetje kunt helpen, is dat helemaal prima natuurlijk.’

‘Het allerleukste vind ik dat de dames weer trots op hun eigen nagels kunnen zijn. Iedereen loopt met mooie verzorgde handen de deur uit. Handen zijn toch je visitekaartje, en hoe leuk is het om daar ook nog eens een compliment over te krijgen?

‘Ik voel me ook een échte ondernemer, heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Doe alles zelf zoals de website, de webshop en de advertenties op Facebook.’

Wasparfum

‘Ja, dat loopt hartstikke leuk! Ik verkoop een hele lijn van het wasparfum Horomia. Die lijn is helemaal uitgebreid naar geschenkverpakkingen, waszakken, speciale Moederdag edities en zojuist is er de limited edition bijgekomen. Er zijn ook textielsprays van, die kun je gebruiken voor alles wat niet in de wasmachine kan.’

‘Tijdens die eerste lockdown voelde ik me zo machteloos, ik kan niet stil gaan zitten en afwachten. Het idee kwam boven drijven om met de verkoop van wasparfum te beginnen, iets waar ik zelf al jaren fan van ben. Online mocht je natuurlijk wel verkopen, dus heb ik een webshop Sale at Sea opgezet, waar uiteraard ook de nagelproducten in zijn ondergebracht. Nee klopt, nagels en wasparfum hebben niets met elkaar te maken, maar het wasparfum is wel een product waar ik volledig achter sta.’

Wonen in Zierikzee

‘Voelt als een warm bad. Voor mijn gevoel een wereld van verschil met waar ik vandaan kom. Het blijft een vakantiegevoel geven, komt ook door de toeristen natuurlijk, maar je bent ook echt zo bij het strand en de zee. En dan is het ook echt een ZEE! Wij gingen vroeger meer naar het Veerse Meer, lekker in de file op de A58 gezellig met heel Brabant naar Walcheren.’ 😂

De combinatie hier met bos, zee, strand, duinen…fantastisch! Zeehondjes, bruinvissen en herten spotten, vogels en zeemeeuwen horen. En overal dat warme welkom, misschien omdat ze hier al van oudsher andere nationaliteiten en vakantiegangers gewend zijn.’

‘De natuur heb je hier direct al als je de straat uitloopt bij Plan Tureluur. Mijn favoriete plek benoemen is een lastige. Hoewel ik hier nu vijf jaar woon moet ik af en toe nog steeds Google Maps er bijpakken om te zien waar een bepaalde straat is 😂 Ben dus niet ‘ingeburgerd’, maar nog steeds toerist in eigen stad!’ 😉

‘Het Havenplein met al zijn oude panden en prachtige gevels, de Zuidhavenpoort aan het eind…geweldig! Open Monumentendag, ik kan niet wachten tot we weer ergens binnen mogen kijken! Als je dan bijvoorbeeld in het Gravensteen bent, de geschiedenis, de vrijwilligers die daar zo trots over kunnen vertellen… Genieten! Ik hou van geschiedenis, en als er nou ergens een stadje is met geschiedenis dan is dat wel in ons mooie Zierikzee.’

 

Voor alle producten, behandelingen en een afspraak maken, check de website van Nails at Sea.

Natuurlijk is Nails at Sea ook te volgen via Facebook en Instagram.

📸 Mathijszzz fotografie