Jacky’s Coaching | Victoriakliniek Koning Gustaafweg 2 | Zierikzee

Jacqueline van Sluis (53 van buiten niet van binnen 😉), getrouwd met Aart, zoons Jelle en Daan

Het Brabantse land

‘Ik ben geboren in Bergen op Zoom, mijn ouders, grootouders en voorouders waren wel allemaal Zeeuwen. Mijn vader had vroeger een slijterij hier op De Dam, in het pand waar nu mijn broer Ad en schoonzus Christel zitten met kledingzaak Bij Sluis. Dit pand is niet in de familie gebleven, er heeft nog iemand anders tussendoor in gezeten. Toch wel reuze bijzonder dat zij daar nu hun mooie kledingzaak hebben.’

‘Mijn vader had erg veel last van astma, de artsen adviseerden hem om gemengde bos/zeelucht in te ademen, waarop ze in Bergen op Zoom uitkwamen. Mijn broer is nog op het eiland in Schuddebeurs geboren, mijn drie zusjes en ik in Bergen op Zoom.’

‘In die plaats had mijn vader dus een slijterij. Later, toen het nog iets slechter met zijn gezondheid ging, adviseerden de artsen boslucht. Hij liep inmiddels tegen zijn pensioen, had goed gespaard en kon gaan rentenieren. Het prachtige pand aan de Fortuinstraat in Bergen op Zoom is nog steeds in de familie. Ook daar zitten Ad en Christel in met hun andere vestiging van Bij Sluis.’

De verhuizing

‘Acht jaar oud was ik toen we vanuit Bergen op Zoom verhuisden naar Heerde, een plaatsje tussen Apeldoorn en Zwolle. We stonden achter het huis, ik weet de plek nog precies, toen ik zoveel verdriet, ellende en geen prettige energieën op me af voelde komen, dat ik mijn vader praktisch smeekte om het huis niet te kopen.’

‘Op dat moment dachten mijn ouders natuurlijk dat mijn fantasie op hol geslagen was. Er stond daar een bloemenkasje waarin een musje zat opgesloten. Ik ben een grote dierenvriend, en mijn ouders dachten dat ik daarom niet wilde dat zij dat huis zouden kopen.’

‘De koop ging door, en zo groeide ik op in een soort van kasteelachtig iets, met hele dikke muren. Zoveel dingen daar gehoord van geesten en verhalen. Later bleek dat het een onderduikadres was geweest, daar heeft zich dus heel veel afgespeeld.’

‘Een van mijn stokpaardjes is dat ik huizen ontstoor, energieën zeg maar verder op weg helpen. Niets in het leven is voor niks, dus het heeft vast zo moeten zijn dat ik daar ben opgegroeid. Mijn moeder zegt altijd ‘je bent met de helm op geboren’, net als bij jonge katjes als er nog zo’n vlies overheen ligt. Als je drie zussen en een broer hebt die niet zien, horen of ruiken wat ik wel zie, hoor of ruik dan ben je écht de vreemde eend in de bijt. Ook nog eens de middelste van het gezin.’

Hoog gevoeligheid

‘Ik pik heel snel dingen op van mensen zonder dat ze ook maar iets hoeven te zeggen. Niet alleen van mensen met een lichaam, maar ook van mensen zonder lichaam. Voor mij is het dus zo dat degene zonder lichaam net zo goed communiceert als degene met lichaam.’

‘Ik ben een enorm mensenmens, heb vroeger best veel meegemaakt maar moest me ook staande houden in de wereld van onbegrip. Heb mezelf aangeleerd dingen op te schrijven die ik doorkreeg, en nam mijn moeder in vertrouwen toen ik jong was. Dat ik altijd kon zeggen van ‘kijk, hier staat het’, dat was voor mij heel belangrijk.’

‘Als ik nu contact heb met overledenen, en er zit hier iemand, dan is het fijn als ze een naam doorgeven, of een liedje of een gebeurtenis. Soms hebben ze een heel verhaal, soms ook niet. Mensen kunnen dan teleurgesteld zijn in de zin van ‘ik had dat of dat wel willen horen’. Zo werkt het niet. Ook zij bepalen zelf waarover ze willen communiceren, net als in de gewone wereld.’

Coachingspraktijk

‘Ik heb een coaching praktijk met een zesde zintuig, maar ik coach ook regulier. Als je met mij een uur afspreekt dan is het vaak een combinatie van coaching, healing en reading. Negen van de tien mensen die reageren gewoon zo goed op die healings, dat ze daar praktisch altijd voor kiezen als ze nog een keer komen.’

‘Zo kan het zijn dat ik door winkels word benaderd waar in één keer minder wordt verkocht. Waar het personeel voetstappen hoort op zolder, of iemand horen die herhaaldelijk de trap afkomt. Of waar het alarm herhaaldelijk afgaat zonder reden, of boeken door de kamer vliegen zonder dat er iemand is. Huizen waar kinderen niet durven te gaan slapen, omdat ze bijvoorbeeld een overleden opa zien bij hun bed. Dan ga ik me thuis al verplaatsen in dat pand, en zie dan in gedachten meestal vooraf al wat of wie ik daar ga tegenkomen.’

‘Het komt echt voor dat in bepaalde ruimtes, van bijvoorbeeld meubelzaken, om die reden niets verkocht wordt en amper iemand naar binnen gaat. Die ruimte ga ik dan zuiveren. Het kan ook veel ernstiger zijn, dat mensen ziek worden door hele kwade energieën. Echt ziek worden dus, zodat je bijvoorbeeld iets uit hun aura moet trekken. Een soort van lifters noemen ze dat, iemand die zich aan je vastplakt.’

‘Kinderen met bijvoorbeeld ADHD, HSP of TOS behandel ik ook, zodat ze meer rust en ruimte krijgen in hun hoofd. Ook als kinderen een belangrijke test of examen moeten afleggen, komen ze vooraf voor een rustgevende healing. Volwassenen boeken een healing voordat ze een operatie ingaan, of om rust en verwerking te krijgen bij scheiding, rouw of andere ingrijpende gebeurtenissen. Het healen is niets meer of minder dan de oude energie van negatieve emoties die je in de weg zitten, zoals verdriet en pijn bijvoorbeeld, weg te halen en er weer nieuwe energie voor terug te geven. De healings bewijzen echt hun kracht.’

‘Er gebeuren mooie dingen: van jonge kinderen die van eventuele tics afraken, en na één healing stoppen met slaapwandelen tot mensen van 80+ die eindelijk van bepaalde pijnklachten af zijn. Als je dan die positieve terugkoppeling krijgt, weet je echt waarvoor je het doet. Mensen die bij wijze van spreken binnenkomen als een geslagen hond, en rechtop weggaan met open ogen en het leven weer zien zitten.’

‘Klopt helemaal, healings voer ik ook uit bij dieren. In de praktijk in Zierikzee mogen geen dieren komen, dus bezoek ik ze op het eiland aan huis. In mijn andere praktijk in Nieuwerbrug, komen zelfs mensen vanuit Brabant of Overijssel naar me toe met bijvoorbeeld hun hond. Dan gebeuren er ook mooie dingen. Ik zou echt geen ander werk meer willen doen.’

De mannen

‘Ben nu 5½ jaar samen met Aart. Voor Aart was ik getrouwd met Willem Barendse. Willem is 14 jaar lang heel ziek geweest van kanker, een lange lijdensweg. Ik had de MEAO secretariaatsrichting gevolgd, medisch, juridisch en directiesecretaresse. Heb nog 16 jaar bij Zeelandia gewerkt. Van omscholen kwam niets al die jaren. Willem en ik pendelden wel samen, een pendel is een instrument om dichter bij je intuïtie te komen en om eventueel boodschappen van overledenen te ontvangen. Willem heeft toen ook gezegd van ‘Jacky, ik leef niet lang meer, maar jij gaat straks alsnog je droom verwezenlijk en je gaat je coachingspraktijk opzetten. We doen het samen ‘ik van boven, jij van beneden’.

‘Ik ben de opleiding NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) gaan doen, zowel de Practitioner als de Master. Ik heb mijn gave dan wel van nature, maar ik vind het wel fijn als het in balans is met wat meer achtergrondinformatie, als reguliere coachingstechnieken en via de psychologie inzicht in ziektebeelden. Als er mensen bij je komen die ergens best veel symptomen van vertonen, of dat nu autisme of ADHD is, moet je wel kunnen zeggen ‘ik help je tot hier, en adviseer je om daar of daar regulier verder te gaan. Ik ben ook bezig met een studie kinderpsychologie.’

‘Willem is er uiteraard nog steeds, dus eigenlijk heb ik twee mannen.’😉 Onze zoon Jelle heeft heel veel raakvlakken met wat ik doe. Heeft net zijn studie in Engeland afgerond (International Entrepeneurship & Business Management), waarbij het de bedoeling was naast je studie direct een bedrijfje te starten, zodat je in de praktijk gelijk kon ervaren en leren hoe of wat.’

‘Inmiddels is zijn bedrijf in kristallen, Crypto Crystals in die paar jaar al zo gegroeid, dat hij opslagdepots in o.a. China en Brazilië heeft. Hij bezoekt graag de internationale beurzen en had al snel personeel in dienst. Het gebeurt dus af en toe dat hij goede klanten van hem een uurtje met zijn moeder aanbiedt. Dan merkt hij dat zo’n klant in een dip zit door bijvoorbeeld het overlijden van een moeder of een oma, en dan maakt die klant uit Amerika een skype-afspraak met mij. Moet Jelle natuurlijk niet blijven doen.’😂

‘Jelle heeft zijn hele leven al een grote liefde voor kristallen, van kinds af aan al. Andersom werkt dat ook natuurlijk, als je geïnteresseerd bent in spirituele dingen dan ben je ook vaak geïnteresseerd in de werking van kristallen. We hebben dus gewoon klanten over en weer.’

‘Mijn man Aart (61) heeft een zoon Daan (23), het had bijna een tweeling kunnen zijn Jelle en Daan 😉, die vaart en woont nog bij ons. Dat is ook de reden dat we in Nieuwerbrug zijn gaan wonen, omdat Daan daar heel zijn leven heeft opgebouwd.’

Zierikzee | Schouwen-Duiveland

‘Ik heb 22 of 23 jaar op het eiland gewoond, in Zierikzee, maar ook in Noordwelle en Oosterland. Ik hou enorm van Schouwen-Duiveland, net als van zijn inwoners.’

‘Ooit ga ik terug naar Schouwen-Duiveland, het is gewoon mijn thuis. Met name Zierikzee. Ik hou heel erg van de zee. Toen ik het zo moeilijk had omdat het met Willem zo slecht ging, ging ik altijd zondagochtend vroeg wandelen langs de Zeedijk, of in Plan Tureluur. Daar vind ik gewoon alles, het is helend. Je kan nog zoveel aan je hoofd hebben, maar er gaat zo’n lekkere wind door je haar maar ook door je hoofd. Alle dingen worden eigenlijk op hun plek gewaaid, je krijgt weer overzicht en nieuwe energie, plannen en je bent weer blij met jezelf.’

‘Toen ik bij Aart in Nieuwerbrug ging wonen en mijn bedrijf begon, was het voor mij wel duidelijk dat ik 1 tot 2 dagen per week in Zierikzee zou blijven werken. Kan gewoon niet zonder. Eigenlijk gaan we ook bijna elke zondag, als het kan, even uitwaaien aan het strand. Mijn moeder woont in Bruinisse, gaan we gelijk even langs.’

‘Lekker ook voor onze herder, hoewel die ook niets te klagen heeft waar we nu wonen aan een doodlopend weggetje met wat grond, waar we ganzen en kippetjes hebben. Ook een konijn wat is aan komen lopen. Je ziet de hazen in het weiland, de koeien en paarden. Ik mag totaal niet mopperen, echt niet, maar toch Zeeland 💙 Ik zou het liefste ons huidige huis met alles oppakken en zo hier neer zetten. Het komt vanzelf op ons pad.’

Het ultieme plekje in Zierikzee is toch wel de wandeling naar het Havenhoofd via Levensstrijd wat natuurlijk niet voor niets zo heet. Plan Tureluur is het helemaal. Het is tijdloos, het is je thuis. Omschrijf je thuis maar eens, daar kun je jezelf zijn, daar ben je gelukkig.’

Alle informatie is te vinden op de website van Jacky’s Coaching. Ook kun je Jacky volgen via Facebook en Instagram.

Profielfoto: Saskia Folmer

Overige foto’s: Groeten uit Zierikzee