Intertoys | Miranda Huijer | Mol 21 | Zierikzee

Geboren en getogen in Zierikzee

Miranda Huijer (50). Verloofd met Paul Meuldijk. Twee kinderen, dochter (23) wil graag bij de politie, zoon (15) in examenjaar.

“Mijn moeder komt hiervandaan, mijn vader van Flakkee. Het ouderlijk huis stond in de Mulockstraat (Malta). Toen ik het huis uitging, betrok ik met mijn toenmalige man een klein koophuisje in de Nieuwe Bogerdstraat.”

Opleiding & Ondernemen

“Heel toevallig de opleiding Kantoor & Verkoop gekozen, gewoon omdat me dat wel leuk leek. Die opleiding werd hier in Zierikzee gegeven, bij de Christelijke Scholengemeenschap in Malta.”

Het ondernemen zat er altijd wel in. Heb 3 jaar zelfstandig gewerkt bij een snoepwinkel in Goes. Daarna een aantal jaren bij de groentezaak die hiernaast zat bij Verkaart. Dus eerst wel wat winkelervaring elders opgedaan, voordat ik in het Intertoys avontuur stapte.”

Intertoys

“Mijn ex-schoonouders runden een bouwmarkt vanuit dit pand. Toen de Praxis in Zierikzee neerstreek, realiseerden zij zich dat het roer om moest. Intertoys kwam voorbij met de vraag of er een vestiging van de speelgoedketen vanuit dit pand geregeld kon worden. Mijn toenmalige schoonmoeder bedacht toen dat kan ik dan zelf ook wel.”

“Vijf jaar later kwam ik erbij. We hebben een aantal jaren samengewerkt, waarna mijn toenmalige man en ik de winkel hebben overgenomen. 23 jaar geleden in dit prachtige grote pand getrokken. De oudste is hier geboren.”

“Tijdens de lockdown was er een run op puzzels en spelletjes. Je wil niet weten hoeveel we er op het eiland hebben bezorgd.”

“Het leukste stuk speelgoed uit de winkel? Dat is lastig om te zeggen. Het leukste zijn de kinderen, die vrolijke en blije snoetjes, daar geniet ik gewoon het meeste van.”

Zierikzee

De Oude en de Nieuwe haven, dat is voor mij écht Zierikzee. Paul en ik fietsen graag en regelmatig langs de Oosterschelde, bijvoorbeeld naar Plan Tuureluur. Laatst ook weer, en wat je dan allemaal niet om je heen ziet. Dat is gewoon fantastisch! Je realiseert je keer op keer hoe fijn het is om in deze omgeving te wonen.”

“Ik heb echt geleerd naar de stad te kijken door een oud Zierikzeeënaar, de nachtburgemeester Phons Gudde. Hij zat in het bestuur van de ondernemersvereniging en woonde aan de Oude Haven. Waren we eenmaal klaar met vergaderen, liepen we door de stad en wees hij mij op bepaalde dingen en zei ‘kijk is Miranda, hoe mooi Zierikzee is’. Door zijn ogen zag ik hoe mooi het hier was en nog steeds is.”

Winkelaanbod

“Het winkelaanbod is denk ik wel heel divers in Zierikzee. Een aantal grote winkelketens, met daarnaast heel veel leuke kleine winkeltjes. Echt de kracht van de stad. Een prima en bijzondere combinatie op deze manier, probeer maar eens een stadje te vinden die dit aanbod ook biedt. Ik heb ook gehoord dat er een behangwinkel komt waar je zelf je behang kunt ontwerpen, dat is toch fantastisch?”

Blij met de toeristen, maar we hopen ook dat de lokale bevolking ons blijft vinden. Sommigen hebben echt internet gevonden, dat is toch jammer. De stad is autoluw gemaakt, op zich prima natuurlijk. Helaas blijkt dat voor veel mensen een probleem. Maar ja, ga eens naar Goes of naar Middelburg. Je moet toch tegenwoordig overal je auto op afstand parkeren en een stukje lopen naar het centrum? Toch kijken we met de ondernemersvereniging serieus naar het parkeerprobleem.”

Huwelijk

“Ja we kijken enorm uit naar onze trouwerij! Zijn redelijk druk met de voorbereidingen hiervan. Een hele fijne collega-ondernemer, Albert Scheffers, heeft onlangs zijn papieren als trouwambtenaar gehaald en zal ons huwelijk voltrekken. Het mag dus geen verrassing zijn dat onze huwelijksvoltrekking in het Stadhuismuseum zal plaatsvinden.”

“De fotograaf wordt 100%Bas, het feest houden we bij Brasserie De Kaoie, de jurk heb ik bij ZeeYes gekocht en ook de bloemen worden door mijn medewerkster gemaakt die ook nog 2 dagen per week bij Bloempje Sluis werkt. Het wordt bijna een lokale feestdag 😂”

“Maar we gaan nu eerst even genieten van 2 weken vakantie. Samen met mijn broer en zijn vrouw die Frituur Plan-West runnen.”

Volg Intertoys Zierikzee op Facebook en Instagram.

Foto Zierikzee: Jeroen van Hoven