Jacco & Priscilla | Brasserie de Kaoie, Engelse Kade 6 | Zierikzee

Zeeuwse nomaden

“We hebben Brasserie de Kaoie op 9 april 2018 gekocht. Op 21 april 2018 is onze zaak feestelijk door burgemeester Rabelink geopend.”

“Hiervoor hebben we samen op camping Ginsterveld in Burgh-Haamstede de horeca gedraaid. Hard werken, écht hard werken, maar ook ontzettend leuk! Het begon met de bakkerij om zes uur ’s morgens, daarnaast runden we de snackbar, de ijscorner, de pizzeria, het restaurant en de bar. Acht maanden per jaar 7 dagen per week, bijna klokje rond. We zijn altijd in Zierikzee blijven wonen. Wel verhuisden we, op het grote meubilair na, onze inboedel tijdens het seizoen naar onze locatie in Burgh-Haamstede. Zeeuwse nomaden zeg maar.”

Jacco, ‘letterlijk geboren onder de Molen’ in de Hoofdpoortstraat in Zierikzee, heeft een financiële achtergrond. Priscilla werkte na Ginsterveld op een incassobureau. In 2000 hebben ze elkaar leren kennen in de Banjaard, de nuchtere Zeeuw en de rap van de tongriem gesneden Schiedamse. “We gingen net met elkaar om, waren er verjaardagen in de familie van Jacco, ik knikte maar ‘ja’ en knikte af en toe een keertje ‘nee’. Ik ging puur op mijn gevoel af, want ik verstond er helemaal niets van! Zodra we naar huis gingen vroeg ik dan waar het allemaal over ging, waarop Jacco zei ‘nou, gewoon over de dagelijkse dingen’…”

Ambiance, eten en bediening

“Drie dingen moeten goed zijn in de Kaoie: ambiance, eten en bediening. Daar trainen we met ons team ook op. Blij zijn we dan ook met de vele mooie en positieve recensies op onze Facebookpagina. Wordt de bediening specifiek genoemd, dan kijken we wie er die middag of avond in de bediening liep. We delen het compliment én de waardering dan ook letterlijk uit.

“Die zondagmiddag…Tsja, die vergeet je niet snel. Het was ’s middags al druk geweest, er waren net weer gasten aan tafel gegaan om half zes, en we hadden nog 9 reserveringen voor die avond opstaan. Werd Jacco naar achteren geroepen door een van onze medewerkers, daar stond de tv aan. We moesten dicht. Nog snel het eten verzorgd voor de gasten die net aan tafel waren gegaan, Priscilla gebeld om hier naar toe te komen en kijken hoe we de boel zouden gaan aanvliegen.”

“Priscilla heeft vervolgens contact gezocht met de vaste 11 medewerkers van de in totaal 24 medewerkers. Binnen een uur stonden ze allemaal binnen bij de Kaoie, dat was zó mooi! We wisten nog niet of we de volgende dag weer naar de brasserie konden, en zijn toen met de hele club de zaak van boven tot beneden schoon gaan maken. We waren ‘coronaproof’ om het zo maar te zeggen. Daarna zijn we met z’n allen aan een lange tafel gaan zitten, op gepaste afstand uiteraard. Hier en daar vloeide een traan…”

We houden van cadeautjes uitdelen!

“Zoals eerder gezegd, we hebben 24 medewerkers en vormen een hecht team. We missen elkaar nu ook. Afgelopen vrijdag zijn we in de auto gestapt en zijn bij ieder teamlid op Schouwen-Duiveland langs geweest. We hadden voor een ieder een Paaspresentje van chocolade bij ons. We houden van cadeautjes uitdelen! Wanneer er iets te vieren is bij de Kaoie dan ligt er altijd een presentje klaar van DA Kik Drogisterij & Luxe Parfumerie, voor zowel de gast als het personeel. Er wordt daar altijd zoveel aandacht geschonken aan de presentatie. Daar houden we van, en doen we uiteindelijk zelf ook in de Kaoie.”

Dagverse producten

“Bezorgservice? Nee, we hebben eigenlijk direct besloten dat niet te doen. Is niet handig gezien onze locatie, als we iets in de stad warm willen bezorgen zijn we gewoon te lang onderweg. Daarnaast werken we altijd met dagverse producten, hoe ga je dan je inkoop bepalen? En hoeveel bestellingen kun je iedere dag verwachten? Dat hadden we die zondagmiddag voor we dicht gingen nog, de mise-en-place uiteraard verzorgd. Daar hielden we natuurlijk veel van over. Dat hebben we direct aan onze medewerkers en familie uitgedeeld.

“Inmiddels zijn we aan het klussen, hier en thuis. Het ruimt lekker op zeg maar. We zijn positief ingesteld, maar dit moet ook niet tot augustus gaan duren natuurlijk.”

“Het mooiste plekje in Zierikzee? Thuis. Nee, de Kaoie. Thuis is eigenlijk ook de Kaoie.”

“We kijken er zó naar uit iedereen weer te mogen verwelkomen als we open gaan. Mooie gerechten maken van dagverse producten, we doen niets liever! Uit de speakers klinkt dan het liedje ’17 miljoen mensen’.”

“Wij hopen dat iedereen zo snel mogelijk weer aan de gang kan. Gezond en wel uiteraard. Dat alles maar weer mag worden zoals het ooit was.”

Veel liefs en sterkte voor allen,
Jacco & Priscilla

📸 Dick van der Veer Fotografie