Astrid D’Olivo | Dieetadviesbureau, Poortkade 170 | Zierikzee

Mond-tot-mond reclame is dé beste reclame

“Mijn dieetadviesbureau gestart in 2003. Begonnen in Grave tot aan 2008. Gingen we verhuizen naar Zierikzee, kon ik alles opnieuw gaan opzetten. Skeelers aangetrokken en samen met man en kids gaan folderen. Dat resulteerde vrij snel in de eerste drie nieuwe klanten. Zes maanden later zat ik vol (mond-tot-mond reclame is dé beste reclame) en had ik een wachtlijst van 4 maanden…. Waarom die wachtlijst? Het is betaalbaar, goed te doen, het is gewone, normale voeding en je kan er met het hele gezin van eten. Niets apart koken, wel lekker eten.”

“Dan ben je gemotiveerd, heb je het besluit genomen om iets aan je gewicht te gaan doen kom je op een wachtlijst terecht…. Hoe demotiverend is dat! Vervolgens ben ik gaan inventariseren of er interesse was om in groepsverband te gaan afvallen. Daar was animo genoeg voor, en zo ben ik (samen met Janny Ronkes) vanuit de voetbalkantine in Zierikzee met groepsconsult gestart. Gebleken is dat het prettiger is om één op één te werken, daarmee behaalden de mensen ook betere resultaten. Mensen durven zich één op één ook meer uit te spreken.”

Mijn praktijk vrijwel direct gesloten

“Toen brak het vreselijke coronavirus uit. Ik heb mijn praktijk vrijwel direct gesloten, ik kan nl. die 1,5 meter afstand niet garanderen. Mensen moeten toch op de weegschaal. Vervolgens heb ik over een oplossing nagedacht om toch met de mensen in contact te blijven. Nu maak ik voor die klanten die dat willen 10 minuten per week vrij via Skype, Facetime of WhatsApp video bellen. Zij hebben dan bij hen thuis uiteraard zelf op de weegschaal gestaan, kunnen we het een en ander bespreken en blijven zij gemotiveerd om door te gaan. Uiteraard ontvangt men een weekmenu van mij.”

Wat je niet in huis haalt, eet je ook niet op

“Ben je (hopelijk) niet getroffen door het coronavirus, zie er dan het positieve van in. Je hoeft niet zwaarder te worden omdat je nu van huis uit werkt. Sterker nog, het is nu de beste periode om af te vallen! Er zijn geen verleidingen in de zin van feestjes en verjaardagen e.d. Nu is er toch een soort van rust ontstaan. Je mag gewoon naar buiten, je kan dus ook gewoon bewegen. Wandelen is al geweldig én je haalt gelijk frisse lucht binnen. Hou het bij 2 x in de week boodschappen halen. Wat je niet in huis haalt, eet je ook niet op.”

“Als laatste wil ik dan nog zeggen dat gebleken is dat er veel mensen die getroffen zijn door #covid19, en op de intensive care liggen, overgewicht hebben. Nu is angst een slechte raadgever, maar zie het als een motivatie om extra op je gewicht te letten.”

“Zierikzee? Thuis op de bank en dan het uitzicht op de dijk langs het havenkanaal en de Zeelandbrug in de verte. Iets mooiers is er niet.”

“Als het coronavirus ons heeft verlaten, gaan we heerlijk ergens bij een van de restaurantjes aan de haven een pan mosselen eten. Genietend met een biertje.”

“Blijf allemaal gezond, houd afstand, eet gezond en let een beetje op elkaar.”

“Liefs van Astrid 

📸 Dick van der Veer Fotografie